Spawns fungerar dåligt på survival2

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bild för mgxts
Offline
Senast online: 6 månader 6 dagar sedan
Medlem: 2018-10-16 03:20
Spawns fungerar dåligt på survival2

Har märkt av att spawns av hostile mobs (samt squids m.fl.) har varit väldigt dåliga nu senaste dagarna.

Normalt är det många spelare online så min första tanke var att det berodde på det. Minecraft är ju känt för att ha problem att fördela spawns jämt och när maxantalet nås så kan några spelare bli utan.

Igår kväll letade jag efter wither skelett i nether fort och spawns var så låga att totalt stötte jag på 7 st under 2.5h.

När servern startades om igår natt, kl. 03, var det endast 3-4 spelare online och jag provade att springa runt ute i vildmarken långt bort från någons bas. Resultatet var noll efter flera nätter i områden där det borde spawna massor.

Vet inte hurvida detta är ett känt problem? Det gör många aktivieter i Minecraft väldigt svåra.

Bild för sandwally
Offline
Ägare
Senast online: 1 timme 40 minuter sedan
Medlem: 2014-01-11 09:59

Kollade lite hos dig tidigare idag när du var online och såg det var som du säger, väldigt lite mobs och undersökte hos alla andra också.

Haft ganska mycket mobs hos alla tidigare på survival2 och jag har gjort små ändringar under veckorna för att göra det spelbart utan entity lagg och har förmodligen gjort så mob spawns inte fungerar optimalt efter det.
Ska kolla och testa lite mer för att det ska bli bättre.

Bild för mgxts
Offline
Senast online: 6 månader 6 dagar sedan
Medlem: 2018-10-16 03:20

Då förstår jag! :) Tack för att du undersökt detta - jag håller tummarna för att det går att ordna så att det fungerar bättre igen.