Reset

20 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bild för vd2003
Offline
Senast online: 1 år 2 månader sedan
Medlem: 2017-05-28 19:13
Reset

Hejsan! Det går ett rykte här på cybermine.se att det är möjligt att en reset är tillkallad till släppningen utav 1.13. Jag personligen vill absolut inte se någon reset. Efter alla dess år som dom flesta har spelet på denna servern och efter alla timmar som vi lagt ner på olika projekt. Vi har projekt som inte är nära att bli klara. Jag är inte heller ensam om mina åsikter. Efter en reset så förlorar man allt man tidigare ägd, och enligt mig så tappar man motivationen om allt sätts till 0. Om en reset är aktuellt så vill jag jätte gärna veta det ett tag före detta sker då jag inte vill slita med byggen i onödan. Tack //vd2003

Bild för Tornissen
Offline
Moderator
Senast online: 1 månad 2 veckor sedan
Medlem: 2016-04-10 01:15

Vi respekterar din åsikt såklart men vi måste se från allas perspektiv också.  Allt beror på hur man spelar spelet. Spelar man för att få allting som finns i spelet? Eller spelar man för att ha kul för tillfället? Kanske spelar man bara för att det kan vara ett avslappnat spel att spela till och fårn. Personligen så spelade jag för att bygga så mycket maskiner och göra så många automatiska maskiner och farms som möjligt. Jag har varit inakltiv i ett antal månader nu eftersom jag känner att jag har uppnått det jag ville spela för. Jag blev rikast på servern och jag gjorde de automatiska maskinerna jag ville göra. Jag byggde stora byggnader och flera städer för skojs skull. Jag har helt enkelt kännt att det är slut på saker att göra som jag är intresserad av. Jag tror också att många tycker som jag.

Dessutom så kommer ALLA maskiner som innehåller vatten att bli helt värdelösa och måste göras om. Det kommer så mycket förändringar till spelet i nästa stora patch att det kommer bli svårt att rätta till alla maskiner/byggnader som ändrats med patchen. 

Det här är en utmärkt tid att genomföra en reset utav världen. 

Trevliga hälsningar // TornisseN

Bild för SalekiJo
Offline
Senast online: 1 år 2 månader sedan
Medlem: 2014-10-08 01:37

Ska vi tolka ditt svar @Tornissen som att en reset faktiskt är planerad till 1.13-releasen??
...eller rättare sagt när servern planerar uppdatera till 1.13 eftersom det lär ske ett tag efter releasen.

Bild för 2001magl
Offline
Senast online: 1 år 6 månader sedan
Medlem: 2014-05-03 01:14

Det kom nyligen i min vetskap att man planerat en nollställning av cybermine till släppande av minecraft 1.13. För mig kommer det lite som en chock när shickan berättar om dessa planer för oss i chatten någon kväll tillbaka. Det känns ganska oväntat att cybermine åter skulle börja om på ruta ett, och jag tycker det är ganska synd att jag skall få denna information denna väg, när jag efter lite sökande får höra att den tidigare delats ut från admins till många andra. 

Har själv märkt att det gått ganska trögt för serven den senaste tiden. Vi har tidigare haft provlem med lagg, och nu är det bitvis ont om spelare online. Jag ställer mig då frågan om en omstart verkligen skulle gynnat serven, kommer dem spelare som idag spelar; orka börja om? Visst som Trornissen pratade om känner säkert vissa att man uppnått det man skall uppnå, och att det inte längre finns någon mening i att fortsätta. Att enbart spela för att uppnå några saker, och sen börja om och göra samma resa gång på gång; är inte min syn på minecraft. Jag ser detta fantastiska spel som en oändlig möjlighet att få bygga med andra och ha roligt tillsammans, det blir så enormt mycket historia och glada minnen i väggarna på våra hus. Ska man då verkligen ta bort dessa när vi tidigare fått genomlida samma förändring?

Min syn på denna plan är splittrad. En del av mig skulle vara nyfiken på att få böra om, man upptäcker alltid något nytt och lär alltid känna nya personer. Men en annan del trycker på bromen, då jag faktiskt kämpat häcken av mig med vissa projekt. Och jag har kommit riktigt långt på olika saker, där av skulle det kännas ganska sorgset och framförallt förargligt om man skulle börja om igen. Jag vet inte heller om jag skulle orka att åter börja om denna långa resa genom livet. Tror det behöver tas en rejäl tankeställare om detta, det är inget man kommer fram till på stört. Men tror att jag ungefär kommer komma fram till det faktum att jag spelat för att ha någon form av långsiktigt kul tillsammans med mina vänner, spelat och byggt upp fantastiska minnen som jag egentligen aldrig vill ska få försvinna ur min tillgänglighet. Därför tror jag att en nollställning skulle vara ganska fel i mitt fall, även om jag är nyfiken på vad den skulle kunna bära för frukt. 

Där emot, om man väljer att avstå denna omvälvande ide kommer det även framstå vissa nackdelar. Vi har en enorm inflation och ekonomisk orättvisa på serven. Folk har byggt afk-farmer där dem stått flera dygn och bitvis jobbat sig upp på topplistan. Detta är enligt mig inte helt rätt, anser inte att man utan att göra någon större ansträngning; skall kunna bli rikast på serven. Jag skulle även vilja säga att detta framgår med viss orättvisa, alla har inte möjligheter att stå afk, och tvingas därför jobba hårt medans andra bara behöver luta sig tillbaka och blunda. Sammanfattningsvis ut en ekonomisk synpunkt skulle en nollställning, eller åtminstone en nollställning av pengarna; gynna serven och rätta till de ekonomiska klyftorna mellan spelare. Men vi får inte glömma att det även skulle behövas någon form av system som förhindrar oss från att åter hamna i samma situation.   

Och man tittar på fler möjligheter, kanske det inte vore fel att röra om lite i grytan, om man redan rör i den. Med en omstart antar jag att man även kommer nollställa mcmmo, vilket jag som top 5 kommer lida hårt av. Ska man verkligen ha mcmmo om en reset blir aktuell, eller vore det något att spela utan mcmmo lvls? Vissa ser kanske sin mening med att spela i dessa lvls, men samtidigt kan jag känna att det förstör en hel del av det originella spelet. Att spela enbart för en siffra låter för mig som en ganska meningslös sak nu när jag tänker det, men samtidigt är jag också en av dem som gillar se det läggas till nummer i /money samt /mctop. En tilläggning är att man kanske samtidigt skulle titta på behovet av ekonomi på serven? Visst kan det vara roligt och det skulle säkert göra vissa beroende av spelet, men samtidigt kommer det skapa dessa klyftor mellan olika spelare. Vi har fortfarande ett behov av att ibland kunna stå afk vid våra järn/gurdian-famer för att få ihop resurser till större byggen och projekt, så en afk-kick skulle inte vara hela lösningen på problemet.

För att försöka svara på den tankeställning och tolkning av Torrnissen du nyss nämnde Salekijo; tror jag inte något är spikat. Likt en grön kvist kommer denna ide behöva växa och utvecklas ganska långt innan den kan bära frukt. Och jag hoppas innerliggt att alla spelares åsikt ska få tid och chans att höras innan spiken slås i väggen. Och likaså vd pratade om att få denna information så tidigt som möjligt, skulle jag också vilja ha denna vetskap. Som han säger, ”då jag inte vill slita med byggen i onödan”.

Likt Orgiz sade för ett tag sen ”Inget varar för evigt” har han helt rätt. Tror vi får tacka och bocka för allt vi fått, och hoppas att våran resa tillsammans skall få fortsätta så långt som möjligt. Oavsett om det blir en restart eller inte. Och även om det inte blir som den individuella vill, tror jag det är viktigt att vi ger det en chans ändå, det kanske blir bra även om vi inte trodde det?

Så denna plan för att nollställa behöver nog vandra några mil i huvudet innan man kommer fram till något vettigt. En nollställning kanske inte heller är den bästa lösningen, rent av att uppdatera till 1.13 är kanske inte den bästa lösningen? Som tidigare nämns ovan omvandlar 1.13 en hel del av den fysik vi idag är bekanta med, så för en teknisk spelare vars är beroende av sina maskiner skulle detta innebära någon form av död. Men samtidigt som Torrnissen sade, är detta ett ganska bra tillfälle för en omstart, såvidare en sådan verkligen är nödvändig. Där emot behöver något göras för att lösa klyftorna och den ekonomiska orättvisan, likaså det bristande intresset för att spela på serven, men att nollställa allt låter inte för mig som den raka vägen för att lösa alla problem. 

Bild för SalekiJo
Offline
Senast online: 1 år 2 månader sedan
Medlem: 2014-10-08 01:37

Min personliga åsikt i detta ärende är nog att jag omfamnar en omstart med glädje och entusiasm. Som några av er kanske redan vet så har jag startat en youtube-kanal, där jag i huvudsak kört Pokémon Go men nu också börjat med lite Minecraft, där en omstart skulle passa perfekt egentligen för att bygga allt från scratch. Dessutom känner jag egentligen att jag utvecklats ganska mycket som minecraft-byggare gentemot när förra omstarten gjordes så det finns ganska mycket jag inte är direkt nöjd med bland mina projekt på nuvarande server. Detta skulle bli en perfekt väg att få göra om och göra rätt.

Vad gäller vänskaper och liknande tror jag knappast de försvinner bara för att man gör en omstart. Det är ju bara att prata ihop sig och arbeta tillsammans redan från början på nya världen. All historia och glada minnen är väl inget man glömmer bara för att man startar om? Vad binder inte en gemenskap samman bättre än att bygga upp nåt nytt tillsammans??

Om jag inte missminner mig så fick vi ha kvar våra McMMO-levels förra gången servern startades om så jag antar att så skulle vara fallet även denna gången. Samma sak gällde MYTH-gear för de som hade valt att donera för MYTH.

Att detta skulle vara oväntat med en omstart vid 1.13's intågande kan jag inte alls hålla med om. Det känns mer naturligt än någonsin just med tanke på vilken stor omställning det skulle vara. Då nästan hela nuvarande världen redan upptäckts skulle det inte finnas många chanser till att hitta de nya sakerna som korallrev, sjunkna skattskepp osv utan att resetta servern först.

Att uppdateringen skulle döda spelet för de mer tekniska spelarna känns också som ett ganska vagt motargument. En stor del av spelet för en teknisk spelare är ju att komma på nya maskiner med hjälp av de nya mekanikerna.

Och ja, ekonomin har tagit stryk några gånger men jag tycker ändå att den fått stagnera lite efter Sandwallys justeringar att priser osv i Jobs. Vem vet, kanske vi hittat en inställning som funkar bättre bara vi fått starta om från början allihop?

Summa summarum för mig är i alla fall att jag ser fram emot en reset av servern. 

Bild för Tornissen
Offline
Moderator
Senast online: 1 månad 2 veckor sedan
Medlem: 2016-04-10 01:15

Jag delade bara min åsikt om en reset =)
 

Bild för Flukkan
Offline
Senast online: 2 år 2 månader sedan
Medlem: 2017-07-05 14:36

Hej,jag förstår varför man skulle vilja resets servern men själv så föredrar jag att vi låter servern leva vidare som vanligt eftersom att allt som vi som  har spelat ett tag på servern har gjort, alla timmar vi lagt ner kommer bli som o gjort, som som om vi lagt timtals på något dom ändå ska försvinna. Detta är dock min åsikt och om det är så att jag är den enda som tycker såhär så accepterar jag det     /Flukkan

Bild för Emil Forslund
Offline
Senast online: 1 månad 2 veckor sedan
Medlem: 2016-12-29 02:56

Personligen håller jag med Tornissen, vi byggde upp en stad tillsammans och tillhörande en massa pengamaskiner. Detta gjorde oss till några av de rikare spelarna på servern och när man helt plötsligt har allt och möjligheten att köpa det man inte har utan att behöva jobba för det gör att man snabbt tröttnar och känner att det inte finns så mycket att göra. Sen kan man argumentera att det inte ska genomföras en reset då några personer, mig själv inräknat, har donerat en summa pengar för att få tillgång till, till exempel spawners och diverse andra saker. Det kanske kan kännas lite drygt , men samtidigt är det att aktivt val man gjort för att stötta servern och om serverägaren och dess admins/mods anser att en reset är det bästa för serverns skull så får man helt enkelt bara acceptera detta. Så för min del känner jag att servern skulle må bra av en reset då alla får samma förutsättningar att utvecklas på servern och hjälpas åt att bygga upp servern på nytt. 

Om denna reset är i samband med 1.13 tycker jag att det är ett ännu starkare argument för att genomföra det, med tanke på alla nya biomes och andra diverser saker som blir nytt. Att bara uppdatera servern till senaste versionen utan en ny värld känns onödigt i mina ögon. 

 

Bild för GenGrim
Offline
Senast online: 2 år 2 månader sedan
Medlem: 2018-05-01 19:42

Hej.
för min del så kvittar det om det blir en reset eller inte , jag o hallengren gräver o utforskar endå ju :) tillsamans med Salekijo.
 

Bild för vd2003
Offline
Senast online: 1 år 2 månader sedan
Medlem: 2017-05-28 19:13

Ett alternativ istället för reset är att utöka serverns gränser så att nya bioms kommer med på samma server som tidigare skedde senast 1.12 Efter man lootat i dom nya ocean biomen så kan man därefter odla sjö gurkor, kelp, seagrass, osv. När det kommer till MCMMO som Magl var inne på så håller jag med honom i att det är gött att se pengarna ploppa upp och att man faktiskt ser att man får xp och att man levlar upp då och då. Det enligt mig ger mig mycked uppskattad motivation till det jag gör här på server. En del grejer som jag gör i min vardag här på cybermine är att mina, hugga trä, smältning, skördning, vad det nu kan vara. Så att MCMMO enligt mig är väldigt uppskattat. 

Tack för er tid. Regards vd2003.

Viggo

Bild för Lokvargen
Offline
Senast online: 1 år 2 månader sedan
Medlem: 2017-01-15 23:49

Håller med många ovan och välkomnar en reset. 

Att utöka border måste väl bli mer tungrott för en redan tungrodd server?

/lok 

Sidor