MCMMO - PVEguide

1 inlägg / 0 nya
Bild för Orgiz
Offline
Ägare
Senast online: 1 år 4 månader sedan
Medlem: 2011-12-09 04:53
MCMMO - PVEguide

[b]Den här fetstilta texten var helt onödig att läsa[/b] men du bör läsa det som kommer!

 

mcmmo är något som berör alla här inne på serven. Det spelar ingen som helst roll om du gillar pvp, pve eller bara att bygga. Du kommer att vara beroende av mcmmo's PVEskills under din tid på Cybermine. Eftersom att ni har valt att spela på Cybermine och valt att spela på en server med mcmmo så tycker jag att ni ska veta vad det går ut på. Därför kommer Jag att skriva lite om varje PVEskill. Jag lovar dig som inte vet så mycket om mcmmo att detta kommer bli en guide som du har stor nytta av. Den kan göra rik och kanske ekonomiskt oberoende inne på våran server. 

 

[i][size=200][b]PVE[/b][/size][/i]

 

[size=150][b]Mining[/b][/size]

[url]http://mcmmo.wikia.com/wiki/Mining[/url]

 

Mining är den skill som du förmodligen kommer att nå 100+ i först. Därför börjar jag även med den skillen. Den här skillen får du genom att hugga alla typer utan sten/mineraler. 

 

[b]Hur lvlar jag? [/b]

Snabbaste sättet att lvla det här är att hugga quartz ore i nether men om du vill göra det lite mer slappt så åker du till end så fort du har din superbreaker. Det gör du genom att skriva /warp end. Superbreaker är en superkraft som alla spelare har. Det finns ganska många olika superkrafter på serven men jag skulle säga att det här är en av de bästa. 

 

[b]Varför ska jag lvla mining?[/b]

Det gör du för att kunna få trippeldrop av det material du hugger. Ex. säg att du hittar en klump med diamanter när du gräver i en gruva. I den klumpen är det 8 stycken diamanter. om du har nått en så hög lvl så att du har 100 % trippeldrop så får du 24 stycken istället. Med en fortune III pickaxe blir lätt de där 24 diamanterna 60-75 stycken. Inte helt fel.

 

[b][size=150]Woodcutting[/size][/b]

[url]http://mcmmo.wikia.com/wiki/Woodcutting[/url]

 

Jag skulle säga att den här skillen är den sämsta skillen men det är också den skill som går snabbast att lvla. Det har jag bevisat. Det enda som är lite bra med den är att den ger dig dubbeldrop när du hugger träd. 

 

[b]Hur lvlar jag? [/b]

Om du är legend så kan du bygga ett torn med röda svampar ovanpå varandra och använda dig utav kompassen för att ta dig upp på toppen av svampen. För dig som inte är legend rekommenderar jag bygga ett plant stort underlag av mycelium, köp lite benmjöl och odla svamp som du sedan slår sönder. Din superkraft här är tree feller. Du kan slå ner stora djungelträd med bara ett klick. Ganska coolt dock.

 

[b]Varför ska jag lvla woodcutting[/b]

Om du vill ha mycket trä så är det bra. Dock så finns det andra saker som du tjänar mer pengar på och pengar gör så att du kan köpa trä i någon av de shops som finns. 

 

[b][size=150]Herbalism[/size][/b]

[url]http://mcmmo.wikia.com/wiki/Herbalism[/url]

 

Här snackar vi om riktigt fina pengar. Det är såhär du blir rik och jag skulle säga att det här är den skill som du bör lägga ner mest tid på. Om du har läst min andra guide om hur man tjänar pengar kanske du redan vet om att det bästa sättet att tjäna pengar på är genom att odla och koka potatis. Den här skillen ger dig trippeldrop på potatisen! trippla drops på potatisen = trippelt så mycket pengar.

 

[b]Hur lvlar jag?[/b]

bygg en GIGANTISK sockerrörsfarm och farma på. 

 

[b]Varför ska jag lvla herbalism?[/b]

Detta ska du lvla för att ha råd att driva en egen stad om du vill det, handla i shops utan att det påverkar din ekonomi särskilt mycket. Några småsaker som även är bra med detta är att du får mer köttklubbor när du äter bröd, kokt potatis etc. Om du använder dig utav en hoe/lie så kan du använda superkraften Green Terra. Den gör så att de blocks som du slår sönder planteras om. 

 

[b][size=150]Excavation[/size][/b]

[url]http://mcmmo.wikia.com/wiki/Excavation[/url]

 

Detta är också även en av de lättare skillsen att lvla upp. Det som gör den här skillen rolig att lvla är att du hittar skatter när du gräver i sand/jord/lera etc. Skatterna kan t.ex. vara diamanter, glowstone dust, spindelnät med mera. 

 

[b]Hur lvlar jag?[/b]

Se till att skaffa en bra diamantspade med enchant på. värt att tänka på är att som legend så kan du laga dina spadar och som vanlig whitelist kan du fråga andra om dom kan laga för en mindre summa pengar. Jag tror att det här är den näst snabbaste skillen att lvla upp. Tänk på att du får lika mycket xp av att gräva sand som att gräva clay. Så om du är smart letar du upp en stor öken och gräver bort den. Din superkraft är fungerar nästan exakt som superkraften du har i mining. skillnaden är att du får fler skatter när du använder den här superkraften. 

 

[b]Varför ska jag lvla Excavation?[/b]

Det bör du göra för att få material som du behöver. Jag vet om att du hellre sätter upp glowstone i ditt hus istället för 10000 facklor. Då du får extremt mkt glowstone så är detta bra. Du får även många diamanter och det är ju aldrig fel.

 

[b][size=150]Fishing[/size][/b]

[url]http://mcmmo.wikia.com/wiki/Fishing[/url]

 

Här har vi en riktig tråkig skill att lvla de första tvåhundra lvlarna. Fishing går även relativt sakta att lvla i början men när du kommer högre upp i level så går det bara snabbare och snabbare upp till ca 900. Fishing gör att du kan hitta skatter, riktigt fina skatter. Skatterna får du ganska ofta och är i form utav rustning, verktyg och skräp. Det du bör spara på är allt läder, iron, guld, och diamanter. 

 

[b]Hur lvlar jag?[/b]

Här tror du att du redan vet svaret. Det trodde jag med tills för bara några dagar sedan men om du fiskar från en båt på havet så fångar du dina fiskar dubbelt så snabbt. Om det regnar så dubblas det igen och då får du fisk fyra gånger så snabbt som om du hade fiskat från land i en pool en solig dag. 

 

[b]Varför ska jag lvla Fishing?[/b]

Du kan göra riktigt stora pengar på fishing. Lika stora pengar som på herbalism. Jag räknade senaste gången jag var ute och fiskade. Jag fiskade i femton minuter och fick upp en stack diamanter, 1 stack guld och en stack iron. Då vet du vad du har att se fram emot när du har passerat level 600. Nöter du så har du det på 3 dagar. Du får även en superkraft här med. Den får du först på lvl 150. Den gör så att du kan fiska på mobs. Ex, fiska på en creeper och få gunpowder eller på en pig zombie och få guld.

 

[b][size=150]Repair[/size][/b]

[url]http://mcmmo.wikia.com/wiki/Repair[/url]

 

Här får du läsa om en skill som gör dig rik som ett troll i kombination med fishing och legend.

 

[b]Hur lvlar jag?[/b]

Snabbaste:

odla fram 3 stycken kaktusar som står med 1 blocks mellanrum. Ungefär som ett V. där det står en kaktus i varje hörn. Placera ett ironblock ovanför dig och ett beacon på sidan om. Sätt på reg och motståndkraft på beaconet. Fyll ditt inventory/ din väska med iron sedan ställer du dig mellan kaktusarna så att du tar skada. Din rustning kommer då att förstöras men låt den inte förstöras helt. När den nästan är helt trasig går du ifrån kaktusarna och tar av dig din rustning och reparerar den. Det gör du genom att hålla rustningsdelen i handen och klickar på ett ironblock. Upprepa detta till lvl 600. Då får du salvage. Detta går riktigt snabbt att fixa. Dock dyrt men du kommer att tjäna ihop pengarna när du lvlar fishing!

 

[b]Varför ska jag lvla Repair?[/b]

Kombinerar du repair och fishing samt att du är legend så tjänar du stora pengar. Du fiskar upp trasiga rustningsdelar, reparerar den med /fix all och sen använder en grej som heter salvage på rustningen så får du massor av läder, järn, guld och diamanter. Din superkraft heter salvage och det gör att du bryter ner en armor till diamanter. Tänk dig som att du craftar bakvänt.

 

[b]Personer som hjälp till och redigerat denna guide:[/b]

[i][b]3jje[/b][/i]

 

Skriven av: Johanlanden