Guide till Cybermine survival

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bild för Belegaar
Offline
Senast online: 1 år 11 månader sedan
Medlem: 2014-04-01 14:13
Guide till Cybermine survival

Denna guide är för nya spelare som ska spela på Cybermine survival och vill lära sig grunderna om servern!

Saker som du bör känna till

Hemsidan
Glöm inte bort att surfa regelbundet till Cybermines hemsida! Här hittar du bl.a. regelverket, wiki, tips, guider och webshoppen. Här kan du också prata med ditt community på forumet om du exempelvis har förslag, klagomål eller vill rapportera regelbrott.
 
Rösta på servern
Det finns två hemsidor där du kan rösta på Cybermine. Det tar knappt en minut per dag och du får som tack för det 500g per röst och xp-flaskor inne i spelet. Det är ett enkelt och bekvämt sätt för en ny spelare att bygga upp sin ekonomi tidigt i spelet. För var tioende röst får du dessutom tio diamanter som tack! Ta emot din belöning genom att skriva /claim all.
 
http://cybermine.se/vote1
http://cybermine.se/vote2
Man kan även skriva /vote eller /v inne i spelet för att få länkar dit.
 
Spelare online och ranger
När du håller inne knappen TAB så får du se en lista på de spelare som är online. De olika färgerna betyder:
Gul – Medlem
Blå – Unique (donationsrang)
Svart – Legend eller Myth (två högre donationsranger)
Röd – Moderator eller Admin
 
Donationsrangerna innebär att spelaren har donerat pengar till serverägaren för att köpa sin rang och har som tack för det fått vissa fördelar som vanliga medlemmar inte har. I övrigt lyder de under exakt samma regelverk som vanliga spelare. Moderatorer och admins är medhjälpare som håller ordning och reda på servern.
 
För mer info om ranger:
http://cybermine.se/donera
http://cybermine.se/forum/genomgang-av-rangkommandon-och-mythgear
 
Hjälp
För vanliga frågor om hur man spelar Minecraft eller använder plugins så går det bra att ställa frågor till andra spelare direkt i chatten. Var inte oförskämd eller tjatig om ingen svarar. Du hittar förmodligen svaret själv på Internet i värsta fall. När du behöver hjälp med svårare händelser eller problem, t.ex. rapportera regelbrott eller lösa buggar, så är det mods och admins du ska vända dig till. Skriv /helpop (beskriv ärendet) så får du hjälp av en medhjälpare. Om ingen medhjälpare är online så kan du lösa tvister eller problem på forumet istället.
 
Döden
När du dör i Overworld så förlorar du ingenting, förutom möjligen lite stolthet! I Nether och The End så förlorar man däremot utrustning och inventarie (som droppar till marken där du dör), så den försiktige spelaren tar inte med sig halva huset på en expedition. =)
 
PvP
Det finns en faktionsvärld på servern, men den tänker jag inte ta upp här. Det är ett helt separat spel. Det finns även ett område på servern där spelare kan slåss mot varandra. Du kommer dit genom att skriva /warp pvp. Tänk på att det går att förlora vapen här och du har ingen rätt att kräva dem tillbaka!
 
Kistor (LWC)
Kistor som du har placerar ut (och även ugnar) är automatiskt låsta till dig så att ingen annan kan öppna dem och stjäla från dig. Kommandot /cmodify (namn) gör så att en annan spelare kan öppna kistan. /unlock gör så att alla kan öppna den. Du kan även låsa dörrar med /lock. För att en kista ska ta emot föremål från en hopper skriver du /chopper on och klickar på kistan. Ett annat smidigt kommando är /cpersist om du vill låsa eller låsa upp många kistor i följd.
 
Transporter
Homes – Som medlem har du tillgång till två homes, vilket är ställen dit du kan teleportera dig. Den första bestäms av var du placerat och högerklickat sängen och du teleporterar dit med kommandot /home bed. Den andra bestämmer du själv. Skriv exempelvis /sethome gruva för att välja koordinaten som du står på som teleportpunkt och /home gruva för att teleportera dit när du vill. /delhome gruva tar bort detta home och skriver du /sethome på ett namn som redan finns så byts den gamla koordinaten ut mot den nya.
Towny – Om du skriver /t list så ser du en lista på alla städer. Skriv sen /t spawn (stadsnamnet) så åker du dit om stadsägaren tillåtit det i sina inställningar.
Warp – Skriv /warp list (och /warp list 2 osv)  för se fasta teleportpunkter som satts upp av andra spelare och /warp (namn) för att åka dit. Du kan hitta två xpfarmer, en genväg till The End och många affärer på det här sättet.
Tpa  - Använd /tpa (spelarnamn) för att be om tillåtelse att teleportera till en spelare och /tpahere (spelarnamn) för att be denne om att teleportera till dig. Är du medlem i ett party (/party) så kan partymedlemmar teleportera till varandra med /ptp. Rangen myth har även tillgång till kommandot /tp för att teleportera  till en annan spelare utan att be om tillåtelse först. Det är ett kommando som ska behandlas med respekt, så säg ifrån om du vill bli lämnad ifred. Du kan stänga av teleporteringsförfrågningar (och /tp) till dig med /tptoggle.
Hub – /hub är hubben för att växla mellan olika världar. Vill du snabbt återvända till survival skriver du /survival.
  
McMMO
Detta plugin gör så att du kan tjäna nivåer på olika färdigheter (t.ex. gräva) genom att utföra dem i spelet. Dina fördelar blir bättre och bättre på färdigheten ju högre nivåer du har. Exempelvis hittar du mer och mer metaller ju högre nivå du har på mining. De flesta färdigheterna har en specialförmåga som du aktiverar genom att högerklicka med rätt verktyg eller vapen i handen. Exempelvis så har Mining färdigheten Super Breaker som ökar chansen att få 3 ggr så många drops från en ore!  Det vill du definitivt inte missa när du har hittat diamanter eller någon annan trevlig ore nere i gruvan.

Skriv /stats för att se dina nivåer och exempelvis /mining ? 1 för att läsa hjälpsida 1 på färdigheten mining. McMMO är ett väldigt omfattande och spännande plugin. Jag rekommenderar alla att sätta sig in i den för att inte missa alla trevliga saker man kan göra! Hint: Du kan göra stenblock till mossy och framkalla djur!
 
För mer info:
http://cybermine.se/forum/kommandon-mcmmo
http://cybermine.se/wiki#McMMO
http://mcmmo.wikia.com/wiki/McMMO_Wiki
 
Ekonomi och Jobs
Servern har en ekonomi och valutan kallas för guld (g). Man tjänar pengar på att rösta, sälja saker eller jobba. Pluginet Jobs gör så så att du automatiskt tjänar pengar på att utföra upp till 3 olika arbeten som du själv har valt. Precis som med McMMO så tjänar du nivåer (och därmed fördelar) på dessa yrken ju mer du jobbar. Skriv /jobs browse för att se vilka yrken du kan välja på. Det går bra att byta yrken när du vill, men när du lämnar ett jobb förlorar du alla nivåer du tjänat! De tre populäraste yrkena just nu är Woodcutter, Miner och Digger. De är ett bra val för nybörjaren som kommer att lägga ner mycket tid i början på att samla resurser. Välj yrkena genom att skriva /jobs join (namnet på yrket).
 
För mer info om jobs:
http://cybermine.se/wiki#Jobs
 
Bygga sig ett hem och Towny
Det är fritt fram för vem som helst att bygga sig ett hem i wilderness, så länge man håller ett respektabelt avstånd (minst 1000 blocks) till sina närmaste grannar. En bra utgångspunkt för att ta sig till wilderness är med hjälp av kommandot /warp wilderness. Om någon förstör ditt bygge så kontakta en medhjälpare så kan de återställa ditt bygge och bestraffa spelaren.
 
Vill man hellre bo i en stad tillsammans med andra spelare så har Cybermine många städer och borgmästare som välkomnar nya medlemmar. Det är pluginet Towny som gör det möjligt att grunda städer och dela ut tomter till sina medlemmar. Den kan även ge skydd mot förstörelse, monster och brand.
 
Det går bra att grunda sig en egen stad (vare sig man vill spela med andra eller inte), men avståndet måste vara minst 1000 blocks från närmaste stad. Annars får man ett felmeddelande. Skriv /town create (namn på staden). Det kostar 25 000 guld att grunda staden och därefter 300g per dag och stadsmedlem. Pengarna dras från stadsbanken, och den fyller du på med /town deposit (summa). Utan pengar så går staden i konkurs och allt du byggt försvinner. Vi har sett många städer försvinna på det här sättet och det är alltid lika tråkigt. Se till att det inte händer dig också!
 
För en bättre Towny-guide:
http://cybermine.se/forum/towny-kommandon-guide
 
Karta
Nyfiken på hur världen ser ut? Spana in http://map.cybermine.se för att hitta spännande byggen som du vill besöka, eller ett fritt område där du vill grunda en ny stad!

Användbara kommandon
/cinfo - Klicka på en kista eller ugn så ser du vem den tillhör
/res (spelarnamn) - Du får info om en spelare och bl.a. när hen var online senast
/cmodify, cremove, unlock, lock - Kommandon för att ändra permissioner på kistor, ugnar och dörrar
/helpop (meddelande) - Be om hjälp från en moderator eller admin som är online
/warp list, (namn) - Lista på tillgängliga warps och teleport dit
/t list, spawn - Lista på serverns städer och teleport dit
/home, sethome, delhome - Kommandon för att hantera homes, dvs teleportpunkter
/stats - Se dina McMMO-levlar
/jobs browse - Se de yrken du kan välja för att tjäna pengar

För en full lista på McMMO-kommandon:
http://cybermine.se/forum/kommandon-mcmmo

Bild för Orgiz
Offline
Ägare
Senast online: 1 år 4 månader sedan
Medlem: 2011-12-09 04:53

Riktigt bra guide och ett härligt iniativ!

Nålar tråden.

Är du ny på Cybermine? Klicka här för att läsa nybörjarguiden
Undrar du över något? Läs först på vår Wiki.

Bild för iUnkwn
Offline
Senast online: 4 år 8 månader sedan
Medlem: 2015-11-24 22:14

Här kommer jag att kika in väldigt ofta :D 

Lite ärlighet skadar inte ;)