Guide till Cybermine

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bild för myrhedenmelle
Offline
Senast online: 4 år 2 månader sedan
Medlem: 2015-01-30 09:00
Guide till Cybermine

Här är en guide för nya spelare hur man kan göra för att komma igång med spelandet.
 
Gå med i Jobs som passar dig, skriv /Jobs och så får du all info du behöver på servern men vissa jobb gör så man inte får pengar av andra te.x builder och miner då får du inte så mkt pengar skriv /Jobs info (vilket du funderar på att joina /Jobs browse för att se vilka Jobs som finns)
man kan ha 3 st Jobs. När du har joinat jobs och jobbat lite så får du pengar (kallas "G" på servern)
av pengar kan du gå till en av de fantastiska shopper som finns /warp list för att se Vilka warps som finns.

Först gå/använd en warp (/warp vildmark)
när du har kommit ut i vildmarken så är det bra att samla på sig trä, sedan ner och hugg 8 sten och bygg en ugn, i ugnen kan du använda trä plankor som bränsle för att smälta trälogs till träkol och göra facklor.
Nu när du har fått facklor kan du gå och bygga ett simpelt hus, av bara trä eller sten eller något annat som du tycker passar. I huset så rekommenderar jag dig att skriva /sethome då om du är vilse i vildmarken eller bara vill komma hem kan du skriva /home, när ditt hus är klart placera ut lite facklor i det så du får ljus. Lägg också av dig sakerna du inte behöver i en kista (som du äger) då sedan så är grunden för ditt spelande klart.( du kan bygga ditt hus i en stad om du är med i någon) sedan gå och mina så du får iron, kol och vidare, sedan så har du sakerna man behöver när man spelar MineCraft, försök även att plantera, fiska eller jaga mat så du får så det räcker för dig ett tag. Om du dör i vanliga världen behöver du inte vara rädd att förlora saker man förlorar saker däremot i nether och the end.

Ranker finns att donera till UNIQUE är i en månad, LEGEND är i 1 år och MYTH ranken är för alltid, alla Ranker har olika pris och olika saker man får göra (i kommando väg)

Hur man vet att folk är admin/mod, om någon säger Jag är admin så lyssna på mig. Kolla då ifall texten är röd om texten är röd på dens namn så är den admin/mod.

Någon bryter mot en regel! Om någon bryter mot en regel tveka inte ta ett screenshoot och ladda Upp på forumet i namn utav vad regelbrottet var om den svär skriv då Ovårdat språk på "ämne" i tråden. Nedanför så skriver du 
När det hände
Vem som gjorde det ( om du vet )
Vart ( om det gäller greif)
sedan screenshoots. 
Och då tar admins/mods hand om ärendet 
Regler finns att läsa på cybermine.se/regler

Alla dina skyltar dörrar ugnar och kistor blir låsta när du stoppar ut dem, så att bara du kan öppna dem, för att låsa upp för alla skriver du /unlock och slår på din skylt dörr kista eller ugn
om du vill låsa den igen skriv då /lock och slå på skylten dörr kista eller ugn. Om du vill göra så att en annan person ska kunna öppna/hugga sönder kistan dörren skylten ugnen dörren skriv då /cmodify (namn på den som ska kunna öppna kistan dörren ugnen eller skylten)

Chattkanaler 
Det finns olika chattkanaler så att du ska kunna skriva med spelare över hela servern /ch S , eller globalt för alla Cybermines servrar /ch G, lokalt för endast spelare nära dig /ch L , och i staden om du är med i någon /ch tc , och i nationen om du är med i en stad som är med i någon nation /ch nation , /P finns också för partyn (en grupp)

olika servrar
det finns olika servrar på Cybermine, huvudvärlden är en towny server /server survival också finns det en pvp/factions värld / server pvp  . Minigames server /server Minigames . Creative server /server creative

partyn som jag tidigare nämnt skapas utav detta kommando /party create (namn)
för att bjuda in folk till ett party så skriver du /party invite (vem) ditt party samlar levlade precis som MCMMO och av dem levrarna så låser man upp nya saker man kan göra i partyt typ tpa till andra i partyt (om dem acceptar) och Chatta i party chatt /P

Towny
i towny kan du bygga upp städer, man köper plats där man kan bygga på, rekommenderas att läsa stadens regler innan man börjar bygga där, 
för att skapa en stad behöver du typ 30 tusen /T new (namn på staden för att skapa den) och det kostar 25 tusen och dem andra pengarna /T deposit (summa) ( din penga summa syns genom att skriva /bal.
det finns olika Ranker i städer Ledare, assistant, helper, vanlig medlem.
helper och assistant är medhjälpare till ägaren av staden. För info om städer skriver du /T (namn) 
Städer kan ha tax då behöver man betala en viss summa G varje dag, det dras automatiskt vissa städer har 0 i tax och andra har mer i tax
om du inte har råd att betala taxen och din plot blir borttagen från ditt ägande så bör du ta kontakt med ägaren/assistanten i staden om åtgärd.

Admin/mods det är folk som har gjort sig förtjänta av ranken, dem är högre rank än alla andra och kom ihåg lyssna på admins/mods för admins/mods ord är lag

Innan du börjar på servern gå in på Cybermine.se/regler och läs reglerna för hela server.

Ha en bra tid på Cybermine 
 

Bild för myrhedenmelle
Offline
Senast online: 4 år 2 månader sedan
Medlem: 2015-01-30 09:00

myrhedenmelle skrev:

CYBERMINE REGLER

 
Sunt förnuft är vår främst drivande faktor i uppbyggnaden av dessa regler.
 
Familjevänlig server
Om du är osäker på om något är mot reglerna, kontakta en Admin. När en Admin säger åt dig att göra något, eller inte göra något, så argumenterar du inte mot dem. Tala inte om för oss admins vad vi ska göra eller hur vi ska straffa människor. Om du inte håller med någon av dessa regler eller vad vi Admins säger så vänligen ta det på forumet. 
Vi driver en familjevänlig server. Vi ber dig därför att hålla fult språk till ett minimum, och vi vill inte se några erotiska rollspel eller länkar i chatten.
 
Beteenden
Inget oansvarigt, störande, respektlöst och kränkande beteende på servern. Detta omfattar saker som lurendrejeri, öknamn, rasism, griefing i vissa fall eller på annat sätt allmänt kränkande beteenden.
 
PVP

PVP råder endast i utsatta PVP-arenor utspridda på servern. I PVP gäller inte många regler, men för allas trivsel så behöver vi ändå sätta vissa grundläggande regler som gäller i ALLA arenor på serven.

3.1
En stadsägare eller en assistant som har kontroll över marken i arenan får inte hastigt byta från PVP till icke PVP för att endast skydda sig själv eller andra från att bli dödade i arenan. Det är inte heller tillåtet att gå med i en stad som assistant och sedan tömma staden på Guld för att sedan lämna staden strax efter. Detta klassas som lurendrejeri.

3.2
Det är tillåtet att ta andras grejor i arenan endast om det har skett under dessa villkor:

3.2.1
Spelaren har givit upp striden och låtit dödskistan gå ut på tiden (10 minuter)

3.2.2
Spelaren har använt sig av mcMMO skillen "Unarmed" och på så vis lyckas plocka ett vapen ur motpartens hand.

3.2.3
Spelaren har INTE byggt in motpartens dödskista i block som gör att det är omöjligt att komma åt kistan under dessa 10 minuter. 

3.3 Det är förbjudet med så kallat "logging" vilket innebär att man loggar ut från Minecraft clienten precis innan man dör för att på så räddas ur situationen.

3.4 Man får inte använda sig av kompassen eller använda sig av /j kommandot för att teleportera sig inne i arenan.

3.5 Man får inte använda sig utav flygkunskaper inne i arenan.

Med undantag om du av misstag teleporterar dig in i en pågående arenastrid så får du teleportera dig ut. Detta måste dock ske omedelbart utan att skada någon inne i arenan. Skulle du dö eller skada någon så räknas du som deltagare i arenan. 

Efter en ut teleportering behöver du hålla dig på avstånd från arenan i minst 5 minuter så att man vet att du ej är delaktig i striden.

3.6 Står det PVP på marken (ploten) du går in på gäller alla ovanstående regler. Exempelvis så gäller PVP även på en läktare om det står angivet PVP på marken (ploten).

 
Visa hänsyn till närliggande städer
Du får inte bygga för nära en stad, rekommenderat minsta avstånd är 60 chunks (ca 1000 block). Bygger du för nära en stad så kan ditt bygge komma att rivas av en admin/mod utan kompensation. En spelare får aldrig riva någon annans bygge som bryter mot denna regel. Admin/Mod kommer att göra en bedömning när en spelare byggt för nära och utföra en lämplig åtgärd.
 
Förstörelse
Griefing med avsikt är inte tillåtet. Det är tillåtet att skörda naturliga resurser från vildmarken, men du förväntas göra det med förnuft. En admin har allltid sista ordet om det är griefing eller inte. Att döda djur i vildmarken anses inte som griefing om inte de är instängda i en hage. (Det är aldrig tillåtet att förstöra det någon annan har byggt, ta kontakt med en admin/mod vid oklarheter.)
 
Fusk
Fusk, Hacks, Exploits och övrig missbrukning av minecrafts mekanik som inte fungerar som det är tänkt är straffbart, vilket ofta resulterar i en permanent ban. 
Om du ser en spelare använder hacks eller fuskar, säg det INTE i den globala chatten! Kontakta en admin så fort som möjligt, och bifoga gärna något typ av bevis. Att anklaga människor utan bevis kan leda till en temporär eller en permanent ban. Om du lyckas hitta en exploit på servern, måste du anmäla det till en admin.
 
Admins
Ha tålamod och var vänlig med admins. Admins tillbringar sin fritid för att hjälpa dig och servern, och är ofta mycket upptagna. Respektlöshet och att slösa Admins tid anses som ett brott och kan få dig avstängd, lika så är att argumentera med en admin över reglerna. Om du har problem med reglerna, vänligen ta det på forumet.
 
Reklam
Att göra reklam för andra servrar, eller länka till andra hemsidor där du kan ha en personlig vinning anses som ett brott. Att länka till någonting alls på internet är inte tillåtet om det inte är en hjälpande länk till vår egen hemsida eller till minecraftwiki.net. I övrigt är det bara admins som får skicka länkar i den globala chatten. 
 
Chat
Missbruka inte någon av de chattrum som vi har. Detta betyder att inget spam, med färger, eller överdriven caps lock, överdriven blandning av små och stora bokstäver i chatten är förbjudet. Försök att inte använda den globala chatten till samtal som är personliga, dessa är endast tänkt att äga rum i en privat chat eller i stadens chatt. 
Det är endast det svenska språket som får förekomma i den Globala chatten.
 
Personligt Minecraft-konto
Du ansvarar för ditt eget Minecraft-konto och ansvarar själv för att inte någon annan använder det. Användaren måste hålla sig informerad om de regler som gäller på servern. Alla brott, som kan spåras till ett indi-viduellt konto, kommer i första hand att belasta ägaren av Minecraft-kontot.
 
Överklagningar
När en överklagan kommer in ska den tråden bara skrivas i av admins/mods samt den personen som överklagar
Alla andra som skriver i den kommer få tempbans i forumet.
Vi pratar bara med spelaren som är bannad. Om du har fått ett svar på dina frågor i din överklagan och vi låser tråden då är ärendet avslutat och en ny tråd ska inte skapas. Var därför noga med vad du skriver i din första överklagan.
 
Alla med röd text i spelet är administratörer eller moderatorer.

Vi finns här för dig för att svara på dina frågor, se till så att alla sköter sig och att straffa de som inte gör det. 

Om det mot förmodan är någon admin/moderator som missbrukar sin makt så prata gärna med någon annan admin om det. Då ska vi vi försöka lösa problemet tillsammans. 

Som admin har vi rättigheten att banna vilken person vi vill som inte hjälper oss att följa våra regler. Det räcker även om vi enbart har en misstanke om att någon bryter mot reglerna, eller en person som medvetet använder sig av kryphål i reglerna

Admins

Admin
SANDWALLY
Admin
ISARK
Admin
DANIELW
Admin
LUCTAX
Admin
L22
Admin
RENIT
Admin
VANESSATA
Admin
OLYCKAN
Admin
WIZY85
Admin / Ägare
ORGIZ
orgiz@cybermine.se
Ägare av Cybermine 
Moderator
MOON_79
Moderator
BONKTONK
Moderator
TRALLAE
Moderator
KIMIZZZ92
Moderator
Calle008

Ha en forsatt trevlig dag!