Ej bannad men anklagad av admin för regelbrott.

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bild för johanlanden
Offline
Senast online: 5 år 1 månad sedan
Medlem: 2013-10-17 22:55
Ej bannad men anklagad av admin för regelbrott.

"Det finns en regel som säger att man ska hålla ett respektabelt avstånd till närmsta bygge (läs 750-100 block) men den regeln satt i gamla spawn, så det går tyvärr inte i dagsläget att hitta den på hemsidan. Detta kommer ordnas dock.

Problemet med bygget som satt utanför er stad har Moon nu löst. Var dock ett udda beslut att claima in bygget, då spelarna inte kunde flytta det eftersom de inte är med i staden. Vill även poängtera att det ej är tillåtet att claima in andras byggen som är för nära städer. Om du skulle göra detta igen kommer ett straff att sättas.
Ifall ett bygge är för nära tar man kontakt med en admin eller moderator på servern så löser vi det." - L22

Jag blev anklagad för regelbrott utav l22 igår och jag tycker att det är på helt felaktiga grunder. För det första så finns det inga skrivna regler när det gäller claims eller towny. Visst skulle man kunna hävda att claimen var ett brott mot regel nummer två, att det var ett respektlöst beteende. Om så nu är fallet så har man missförstått situationen helt. Anledningen till att jag claimade där var för att jag ville frysa bygget tills att jag fått kontakt med en admin. Detta gjorde jag även för den spelarens skull som byggt huset då jag förmodade att huset skulle flyttas. Hur roligt hade det varit om spelaren i fråga lagt ner en hel dag på att bygga hus och mer eller mindre gjort en by där som sedan blev tvungen att flyttas under tidspress? Anledningen till att jag blev tvungen att frysa spelarens projekt var för att Moon tidigare under dagen sagt att han inte hade tid att spela under dagen då han ensamt skulle ta hand om hans två söner under kvällen. Jag hade heller ingen möjlighet till att spela då jag jobbat från 14.30 till 01.00. Att jag claimade spelarens hus var därför av extremt humana själ.

Du hänvisar oss i tråden även till en regel som har suttit i gamla spawn. Jag vill här poängtera att detta spawn som du här pratar om inte är spawn som fanns i slutskedet på den förra världen. Detta spawn är något som ersatts mot det nya spawn för snart ett år sedan. Det märks även tydligt i din beskrivning av regeln att du heller inte har koll på vad regeln innehöll. Det räcker inte med att skriva 750-1000 blocks. Det är en skillnad på 15,62 chunks vilket enligt mig är en enorm skillnad. Jag vill här inte klandra dig för att du inte visste om regeln men om man ska se till det som Daniel skrev så visste han själv inte ens om regeln. Något som också är förvånansvärt är att Moon heller inte hade någon aning om den regeln och därför måste detta ses som en enorm informationsfel. Daniel reagerade heller inte på min claimning vilket däremot du gjorde. Det måste självklart betyda att ni arbetar efter olika regler och förhållningssätt.

Saken är den att stadsägare har skrikit om regler under en väldigt lång tid. Vi vet inte om det är tillåtet eller inte tillåtet att riva ett hus från en inaktiv spelare i sin stad. Vi vet heller inte om det är tillåtet att riva ett hus som inte följer en stads regler eller teman. Vi har inga tydliga regler om vad vi får claima och inte claima. Vi har inte en aning om det är ett regelbrott eller inte att som assistant ta ut summor ur stadskassan för att sedan lämna staden.

Till sist vill jag även påpeka att reglerna som finns på hemsidan är under all kritik. I stort sätt så öppnar varenda regel för tolkningar eller vinklingar där admins eller mods alltid har det sista ordet vilket ger enorma tvivel. Reglerna är gamla och innehåller fortfarande regler så som "(3.2.1
Spelaren har givit upp striden och låtit dödskistan gå ut på tiden (10 minuter)), (3.2.3
Spelaren har INTE byggt in motpartens dödskista i block som gör att det är omöjligt att komma åt kistan under dessa 10 minuter.).

Det är också väldigt ironiskt att reglerna avslutas med detta:

"Som admin har vi rättigheten att banna vilken person vi vill som inte hjälper oss att följa våra regler. Det räcker även om vi enbart har en misstanke om att någon bryter mot reglerna, eller en person som medvetet använder sig av kryphål i reglerna."

Enligt min mening så är det jävligt svårt att följa reglerna eller ens veta om det man gör är s.k "kryphål" eller inte då reglerna är under all kritik. När sidan om regler senast blev uppdaterad var både Candice och L22 bara mods och de nya moderatorerna var inte heller tillsatta. Detta är under all kritik och vad gäller att jag blivit anklagad för regelbrott så är det ännu värre. En ursäkt vore på sin plats.

L22
Bild för L22
Offline
Administratör
Senast online: 1 år 7 månader sedan
Medlem: 2013-10-03 21:30

Huh... Ja, det här var ju kul. Hade tänkt bygga lite i min stad, men antar att det får vänta. Misstänker att du vill ha ett svar när du skrivit så pass mycket.

Tycker det är trist att du försöker bortförklara det du gjorde. Du började din förra tråd med "jag är så förbannad". När man är förbannad så är det inte alltid man tänker efter innan man gör saker, något du bevisade igår när du claimade in grabbarnas hus. Du försöker komma undan med det som att du gjorde dem än tjänst genom att pausa deras bygge. Det lurar ingen, det är inte direkt som att de skulle hinna bygga hela världen från Sagan om ringen skalenligt innan en admin har chans att säga till dem att det är fel att de bygger så nära. Det måste du förstå, så sluta komma och säga att det inte var av egoistiska skäl. 

Du skriver att jag inte har koll på på hur regeln om byggen lyder. Jag skrev klart och tydligt att man bör hålla ett respektabelt avstånd. Mellan 750 till 1000 block är ett respektabelt avstånd. Ingen admin kommer gå med en tumstock och måtta området. Varje situation bedöms baserat på vad som byggts, hur området ser ut samt vilka spelare det är. De flesta spelare har inget problem med att bygga nära varandra. De flesta personer kan samsas. Går att se att det byggs rätt tight om man tar en snabb kik på kartan. 

Jag har spenderat grymt mycket tid på att se till att spelare inne på servern får den bästa möjliga upplevelse de kan och att det inte är dålig stämning. Tycker därför det är trist när du gör en sån här tråd och kastar smuts. Allt var löst igår. Tråkigt att du bestämde att gå tillväga på detta sätt. 

En ursäkt från mig kommer inte att ske. Den enda som bör be om ursäkt är du. Du bör be om ursäkt till dig själv. Att vara så pass negativ är inte bra för dig själv eller någon annan. 

Kommer låsa denna tråd. Ifall nya skapas om samma ämne kommer de med att låsas.

 

[i]There appears to be something wrong with the left phalange.[/i]
Tråden är låst